Resepi aiskrim goreng
Aiskrim
Roti keping/potong
serbuk roti
telur
serbuk roti
telur
Cara-cara
1. Saya membuat menggunakan acuan karipap.
2. Klik di sini untuk resepi ais krim homemade
3. Buat sama macam buat karipap. Seusai siap, segera simpan di dalam freezer/peti sejuk beku dan biarkan beku.
4. Selepas beku, keluarkan satu persatu daripada freezer, celupkan ke dalam telur, dan sadur bahagian luar roti dengan serbuk roti.
5. Bekukan lagi di dalam freezer.
6. Sedia digoreng (tip : api kuat, minyak panas, goreng sekejap sahaja)-jangan goreng terlalu lama, aiskrim akan cair.
3. Buat sama macam buat karipap. Seusai siap, segera simpan di dalam freezer/peti sejuk beku dan biarkan beku.
4. Selepas beku, keluarkan satu persatu daripada freezer, celupkan ke dalam telur, dan sadur bahagian luar roti dengan serbuk roti.
5. Bekukan lagi di dalam freezer.
6. Sedia digoreng (tip : api kuat, minyak panas, goreng sekejap sahaja)-jangan goreng terlalu lama, aiskrim akan cair.
No comments:
Post a Comment